Взехме домакинството на световното по таекуондо

Световното първенство по таекуон-до ITF през следваща година ще се проведе в Пловдив. С тази новина се завърна от Пхенян вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров. Той бе в Корея за участие в честванията, посветени на 100-годишнината от рождението на създателя на този спорт генерал Чой Хонг Хи.

Президентът на Световната федерация по таекуон-до ITF Ри Йон Сон отново оцени високо организацията и условията на проведения през 2015-та година в Колодрума шампионат на планетата. При срещата ни той приветства решението Пловдив за втори път да домакинства световно първенство, заяви Костадин Димитров. Той допълни, че се очаква състезанието да се проведе в края на август 2019-та година и ще е предназначено за всички възрастови групи –юноши, девойки, мъже, жени и ветерани.

Българската делегация бе представена от президента на родната федерация по таекуон-до Марио Богданов, вицепрезидента Костадин Димитров, генералния секретар Вергилий Ситнилски и треньора на националния ни отбор гранд-майстор Ким Унг Чоу. Заедно с представители от над 40 страни те участваха в конференция, посветена на създаването и развитието на този спорт, на големи демонстрации на бойното изкуство и други събития. Членовете на делегацията имаха и среща с временно управляващия посолството на България в Пхенян Ивайло Йорданов.

Вицепрезидентът на Българската федерация по таекуон-до ITF Костадин Димитров съобщи още, че този уикенд Пловдив ще бъде домакин на престижното състезание „България оупън“, което ще се проведе в залата на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

На снимката: Президентът на Световната федерация по таекуон-до ITF Ри Йон Сон и вицепрезидентът на Българската федерация по таекуон-до  ITF Костадин Димитров