Слави Бинев стана шеф на европейското таекуондо

На извънредно заседание нанай-отбраните членове на WTE бе взето историческо решение за развитието на таекуондо на световно ниво.

Таекуондо централата излезе с решение за създаването на обединена европейска структура – WTEU, която да взаимодейства пряко с Европейския парламент, Европейската Комисия, Съвета на ЕС  и прилежащите им европейски институции. 

След единодушно предложение, за председател на таекуондо структурата към ЕС бе избран президентът на българската федерация - Слави Бинев

Позицията му бе отредена поради дългогодишния му опит като евродепутат и заслугите му за развитието на спорта, както през двата му мандата като член на ЕП, така и заради усърдната работа и успехи в ръководството на таекуондо в национален, европейски и световен мащаб.

След като назначи Бинев за председател, президентът на WTE определи за изпълнителен директор на новата европейска таекуондо структура Кенет Шункен от Холандия, който е с дългогодишен опит в администрирането на бойния спорт. 

Освен централния департамент в Брюксел, структурата ще има и още два допълнителни офиса, като единият ще бъде в София, а другият в Атина. 

Стартира подготовката и на уникално представяне на спорта и бойното изкуство таекуондо в европейските институции.

Предвижда се реализизацията на най-голямото бойно шоу, което ще бъде водено от председателя на световната федерация д-р Чо и председателя на WTEU Слави Бинев.