Тодор Скримов за втори път MVP на кръга в Русия

снимка: bgvolleyball.com

Българският национал Тодор Скримов бе избран за MVP на 25-ия кръг в Суперлигата на Русия в класацията на авторитетното издание "Бизнес-Online". Това е втора награда за "Най-полезен играч" на кръга за посрещача на НОВА (Новокуйбишевск) от началото на кампанията, като той попада за трети път в Идеалния отбор.

Перничанинът заби 22 точки (3 аса, 1 блок) на в Самара, където НОВА победи водения от селекционера на националния отбор на България Пламен Константинов Локомотив (Новосибирск) с 3:1 гейма.

Успехът бе изключително важен за Скримов и съотборниците му, които с тази победа се изкачиха на осмо място, което им дава право на участие в плейофите.

"След рецидив на контузия в рамото на Тодор Скримов бе дадена триседмична почивка в началото на януари. Главният треньор на НОВА Константин Брянский дълго и търпеливо чакаше българския легионер и само епизодично го пускаше в игра в двубоите срещу фаворитите. Когато настъпи часът “Х”, Скримов бе готов. Преди всичко, 28-годишният Скримов посрещаше най-добре от всички играчи на НОВА в този мач, а два негови аса още в първата част при 17:17 позволиха на НОВА да спечели първия гейм и да се бори за победата”, написа "Бизнес-Online", цитиран от bgvolleyball.com.