Рускиня се гаври с Марица след срамен гейм

Марица (Пловдив) приключи участието си в Шампионската лига за този сезон със загуба с 1:3 гейма от руския гранд Динамо Казань (Казан). Ето какво казаха пред медиите след срещата в Казан някои от участниците в нея:

Иван Петков, старши-треньор на Марица: “Трудно е да правим генерални изводи. И в третия гейм започнахме добре, допуснахме нелепа грешка и това малко ни стресна – пообърка се играта ни. Оттам вече отборът от Казан заработи добре на сервис. В четвъртия гейм не си повярвахме, че могат да се случат нещата, дадохме шанс и на по-младите да поиграят. Но до третия гейм нещата бяха добре – имахме добра игра, добра реакция. В мача ни държеше добрата организация на блокада. Лимитирахме играта им в центъра. С изключение на четвъртия гейм, има от какво да сме доволни. Динамо Казань вероятно е основен кандидат за титлата. Определено виждам израстване в нашия отбор като цяло. Много от момичетата показаха на моменти високо ниво, което дава оптимизъм за бъдещето. Самият клуб има позитиви от участието си. Това е правилната посока и трябва да вървим стъпка по стъпка. Първо трябва да станем шампиони. Желанията ни вече ги обяви нашият президент. Искаме догодина отборът да е два пъти по-силен. Предстои ни много работа. Но нашето участие бе много позитивно, не само за Марица, но и за целия женски волейбол.”

Лора Китипова, състезателка на Марица: “Този мач не беше решаващ за нас и затова в началото играхме спокойно и много успешно. След това обаче Динамо Казань определено показа по-високата си класа и просто не ни позволи повече да играем.“

Ирина Воронкова, състезателка на Динамо Казань: “Не трябваше да ме ядосват! Наистина, в началото на мача много неща не ни се получаваха, играхме вяло, липсваше настроение. Но загубеният гейм ни разгневи. Аз лично бях бясна – и на себе си, и на съперника. Как само посмяха да ни победят във втория гейм?! По-добре да не ни бяха ядосвали(бел. ред. - рускините наистина се ядосаха и биха в следващите геймове с 25:15 и срамното за българските 25:6).