Съпругата на Боян Петров отрече версията с телефона

галерия:

снимка: facebook.com/Boyan Petrov

Съпругата на Боян Петров - Радослава Ненова, разкри ситуацията около направеното обаждане от телефона на изчезналия алпинист. По-рано днес лидерът на "Зелените" Борислав Сандов обяви, че Петров се е свързал със свой колега по сателитния телефон, а информацията се разпространи със скоростта на светлината.

В коментар под публикацията му обаче Ненова написа, че телефонът на Боян не е в него и уточни, че го използва украинец на име Алекс.

Припомняме, че най-известният български алпинист изчезна безследно на експедиция в Хималаите на 3 май. Петров се намира в склона на връх Шиша Пангма и е бил заедно с още 10 души - 1 унгарец, 5 италианци и четирима водачи от непалски произход. 

Трима души от лагера са тръгнали да издирват алпиниста, но са спрели операцията поради влошените метеорологични условия. На 6 май сутринта, на 7350 м надморска височина, са били открити палатката и спалния чувал, но Петров не е бил там. Надеждите са българинът да се е придвижил до друг лагер, където да изчака подобряването на времевите условия. 

оо.jpg