Спортувай, България - Враца I-ва част

снимка: sportuvai.bg

Вчера приключи втория ден от уникалната за страната кампания „Спортувай, България".

 

Нашите приятели от  Sportuvai.bg посетиха град Враца. Там Александър и Боян показаха своите умения по спортни танци, макар че умения е твърде силна дума. Техен домакин бе клуб по спортни танци „Харизма".

 

Веднага след това те бяха приети и от местен клуб по брейк, където момчетата се чувстваха в по-свои води. Най-хубавото е, че децата в България спортуват и се чувстват добре. Децата от клуб „Брейкденс" показаха завидни въртележки и хеликоптери (Виж видеото).


Целта на кампанията е да се покаже на всички българи, които не са професионални спортисти, а в същото време работят много, че могат да спортуват повече и да живеят здравословно.

 

За да покажат на цяла България, че всеки може да спортува стига да има желание, двамата ентусиасти начело на кампанията ще обиколят 14 града в рамките на 25 дни и ще практикуват над 30 вида спорт. Най-интересното е, че те ще се придвижват с велосипеди в градовете, докато големите разстояния ще ги взимат с влак.

 

Днес Александър и Боян ще останат във Враца и ще покажат своите способности по скално катерене.

 
Sportuvai.bg е насочен към младите българи, които искат да спортуват и родителите, които търсят най-доброто място за спорт за своето дете.

 

Сайтът има за цел да изгради най-богатата и актуална база данни за места за спортуване, школи и спортни клубове в страната и предлага усъвършенствана търсачка за бързо намиране на правилния обект.

 

Освен това, Sportuvai.bg ще даде възможност на активните българи да коментират и обсъждат качеството на всеки отделен обект, да споделят идеи, съвети и снимки.

 

Всеки от вас може да спечели колело от сайта Sportuvai.bg -Вижте как!


Вижте всичко за кампанията във Facebook.