Силвия Живова оглави федерацията по спортни танци

снимка: Булфото

Силвия Живова е новият председател на Българската федерация по спортни танци (БФСТ).Тя бе избрана единодушно на проведеното отчетно-изборно събрание на федерацията, на което беше избран и нов Управителен съвет от седем членове. В него преобладаваща част от имената са от младото поколение на този спорт у нас.

 

Новият председател заема поста, след като мандатът на предишното ръководство изтече. По време на събранието бяха издигнати две кандидатури, това на Живова и на шефа на съдиите Красимир Евтимов, който си направи отвод. По този начин настоящият член на УС на БФСТ остана единствената кандидатура, която получи единодушно гласовете на присъстващите членове на ОС.

 

Живова ще запише името си в историята на спортните танци и с факта, че тя става втората жена, избрана на този пост.

 

Освен нов УС, БФСТ има и нов Контролен съвет с председател Симеон Симеонов. Красимир Евтимов запази поста си на председател на Републиканския съдийски съвет.

 

С участието на над 300 танцови двойки от цялата страна завърши и Държавното първенство 2-ри ранг, както и квалификациите за предстоящите световни и европейски първенства.

 

В продължение на 14 часа танцовите дуети демонстрираха феерията и красотата на този красив спорт, а публиката не спираше да аплодира техните изпълнения.

 

Победителите в ранглистата в надпреварата за Купа България за 2012 г. във всички групи получиха награди.