София ще бъде домакин на три турнира по спортни танци

снимка: Булфото

София ще бъде домакин на три прояви, които са част от наситения държавен спортен календар на БФСпортни танци в събота (29-и март).

От 16.00 часа в зала "Христо Ботев" започва държавното първенство от веригата "Купа България".

Състезанието е валидно за ранглистата в четирите възрастови групи - юноши младша възраст, юноши старша възраст, младежи и състезатели над 19 години в двата вида танци - латиноамерикански и стандартни.

Часове по рано - от 09.00 часа ще бъде дадено началото на два турнира, които ще подгреят надпреварата за Купата на България.

Първата проява е турнирът, в който на танцовия подиум ще покажат своите умения некартотекираните двойки и соло момичета, а интересното и ново за този турнир е факта, че състезанието ще се оценява по състезателната скейтинг система на БФСТ и WDSF.

В 11.00 часа ще започне и надпреварата на Открит турнир за Купа "REFAN за класовете 9Е, 11E, 13E, 11D, 13D, 15D, 18D+D, 13C, 15C, 18C+C, 18B+B-La, 18B+B-St, 18A+A-La, 18A+A-St. Организатор и на трите прояви са КСТ Дъга София и БФСТ. Призьорите и победителите ще получат купи, медали, грамоти и много предметни награди, а състезателите над 19 години в Латиноамериканските и Стандартните танци за Купа България ще си поделят награден фонд от 1000 лева.

Тази надпревара се наложи като най-силната провеждана не само в град София през последните години, и факт за това е, че до момента за участие са подали своята заявка над 250 танцови двойки.