Българска двойка спечели турнир от Световната купа по спортни танци

Българската двойка Виолета Янева и Салваторе Тодаро спечели турнира от Световната купа по спортни танци, която се провежда в рамките на международния турнир за "Купа Бургас".

 

В оспорван финал българите спечелиха в категорията стандартни танци, побеждавайки руснаците Алексей Глухов и Анастасия Глазунова.

 

Трети останаха Андрес Роговенко и Анна Ворончука (Латвия). В надпреварата участваха 25 двойки, а страната беше домакин за пръв път на турнир от Световната купа.

 

В категория интернешенъл латиноамерикански танци българите Константин Тодоров и Андра Линте завършиха втори в конкуренцията на 48 дуета.

 

Победиха състезаващият се за Дания Българин Петър Даскалов и Кристине Томсен. Даскалов в близко бъдеще ще се раздели с партньорката си и ще се състезава за Англия. Трети са Антон Прокудин и Екатерина Полевцова (Русия), а на пета позиция останаха българите Иван Карастоянов и Вероника Гаджева.

 

При младежите латина призовата тройка е Ванеса Манева/Лоренцо Сика (България), Владислав Ткаченко и Александра тарасенко (Русия) и Братан Братанов и Габриела Бургазлиева (България). Общо 25 двойки стартираха в тази категория, а пети са Димитър Димитров и Десислава Тепавичарова (България).

 

Организатори на турнирите са КСТ Бургас 1975, община Бургас и БФСТ, които ще се проведат по традиция под патронажа на кмета на Бургас. Надпреварата продължава и днес като финалите започват в 19.30 часа.