Над 250 двойки стартират на държавното по спортни танци

снимка: Булфото

Над 250 танцови двойки от страната и чужбина до момента са подали заявки за участие в държавното първенство, първи ранг и международния турнир, които ще се проведат от 26-ти до 29-ти юни в курорта "Албена".

 

Сред участниците са и най-силните български състезатели Салваторе Тодаро и Виолета Янева, които са сред водещите двойки в световната ранглиста при състезатели над 19 години в стандартните танци.

 

На държавното първенство ще бъдат излъчени шампионите на страната, които ще защитават престижа на България на световни и европейски първенства и купи. Надпреварата ще бъде за всички възрастови групи и категории, информира БТА.

 

Радващото за всички почитатели на този красив спорт е факта, че след кратко прекъсване най-силния международен турнир провеждан у нас се завръща отново в календара на Българска федерация по спортни танци.

 

В продължение на два дни състезатели от различни държави ще премерят сили на танцовия подиум в спортната зала на кк. "Албена", които ще бъдат оценявани от международна съдийска комисия от 15 държави: Англия, Германия, Австрия, Унгария, Полша, Словакия, Словения, Италия, Русия, Франция, Молдова, Румъния, Украйна, Турция и България.

 

Успоредно с държавното първенство ще се проведат и семинари за треньори и съдии.