(СНИМКИ) Предизвикателство на стиловете предложи кървави битки: Гладиаторите Деян Топалски, Вальо Бенишев и Близнака с атрактивни победи в препълнената Универсиада

галерия:

„Предизвикателството на стиловете“ препълни снощи зала „Универсиада“ и задоволи и най-капризните любители на бойните спортове. Галавечерта ще се запомни със страхотните победи на звездите Деян Топалски, Валентин Бенишев и Росен Димитров. На небосклона обаче изгряха и няколко нови имена, които в бъдеще ще властват в клетката на ММА боевете.

Събитието в „Универсида“ бе организирано от TWINS-12 и премина на изключително високо ниво. Това с ръка на сърцето признаха и доста от чуждестранните гости – зрители и участници в 12-ата гала под шапката на TWINS-12.

Над 2000 души дойдоха с намерението да видят зрелище и кръв. И го получиха. Общо 13 срещи (4 от които подгряващи) държаха зрителите в постоянно напрежение и ги накараха да не откъсват поглед от клетката.

Случаите, в които това се случваше – имаше повече от сериозна извинителна причина. На ВИП масите около клетката и по трибуните бе пълно с очарователни дами, които нямаше как да оставят равнодушен и най-железния мъж.

Тук е моментът да се отбележи, че организаторите бяха избрали за момиче, което да вдига табелките между рундовете – умопомрачителна руса красавица. Километричните й бедра са за книгата на „Гинес“, коментираха със задоволство и искрящи очи зрителите.

4155216

Трябва да се подчертае и фактът, че „Предизвикателство на стиловете“ се състоя и пожъна небивал успех, въпреки неистовите опити на Станислав Недков –Стъки да помрачи галавечерта. Въпросното лице пробва и невъзможното, за да подлее вода на организаторите. Вместо това обаче им изписа вежди и събитието ще остане в историята като една от най-успешните гали в последните години.

Вечерта стартира с 4 срещи между бойци, които търсят място под слънцето. Битките показаха, че повечето от тях ще го намерят. Делян Иванов надви Борис Андреев, Теодор Михайлов не остави шанс на Велислав Каркиев, а Слав Славов се справи с Цветомир Милчев. В най-интригуващата битка пък Илиян Георгиев победи трудно коравия грък Арис Пападопоулос. Илиян демонстрира завидна воля за успех и се измъкна от почти невъзможна позиция, за да се поздрави с успеха.

4155204

TWINS-12 се бяха погрижили зрителите да не скучаят и за миг. В паузите между срещите в клетката влизаха рапърите от „Източен блок“. Триото изпълни няколко свои парчета и показа, че ги чака успех в шоубизнеса. Разнообрани игри за публиката и малчуганите в нея също вдигнага градуса на настроението.

Огромен екран пък излъчваше битките в реално време и детайлизираше всичко, за да не изпусне никой дори най-малката подробност от схватките.

Основните срещи в „Предизвикателство на стиловете“ започнаха с нещо безпрецедентно. За пръв път на професионална гала у нас се състоя среща по Кудо. В нея съотборниците от националния отбор на България по Кудо Валентин Вангелов и Валентин Руменов се вкопчиха в здрава и супер интензивна битка. Крайния успех записа Вальо Руменов.

Последва зрелищна битка по свободна борба между близнаците Борис Големечков и Йосиф Големечков. Двамата се изправиха един срещу дръг за сефте. След оспорвана и в никакъв случай братска борба – победата грабна Борис Големечков.

Исполинът Петър Богаевски пък тушира Мартин Димитров в среща по класическа борба в тежка категория. Цялата фамилия на победителя се качи в клетката, за да го поздрави.

В реванш по комбат рестлинг Диян Шкодров надделя над Виктор Павлов в категория до 68 кг.

Галата продължи с битка между Иван Гергов и Димитър Александров по Шотобоксинг правила. Двамата имаха закачка далеч преди да се срещнат в клетката. Гергов показа, че е по-концентриран и след срещата имаше основания да вдигне победоносно ръце.

4155205

Точно преди трите коронни двубоя дойде ред и на бой между Живко Стоименов и Петър Владимиров. И за двамата това бе дебют при мъжете на профи ринга. Без да чака и секунда след старта на срещата Живко засипа с порой от удари своя клет опонент. Изненадващата му тактика даде резултат и Стоименов победи след технически нокаут. Впечатляващото му представяне накара зрителите и специалистите около клетката да смятат, че Живко го чака бляскава кариера в ММА боевете. Sporta.bg ще предложи на читателите си в най-скоро време интервю с Живко Стоименов, чиято звезда изгря в „Предизвикателство на стиловете“.

Настана време и за кулминацията и двубоите на Деян Топалски, Валентин Бенишев и Росен Димитров-Близнака.

4155215

Пръв в клетката влезе брадърът Топалски, който бе надъхан да се завърне на победния път. Негов противник бе Данаил Йорданов. Двамата се хвърлиха в здрав бой, а Йорданов доказа, че никак не е заподценяване и вкара доста точни крошета в главата на Деян. Все пак Топалски видимо бе подвижния на ринга, а и пласираше по-мощни удари в трупа и лицето на Йорданов. В крайна сметка Деян спечели с 3:0 съдийски гласа и зарадва агитката, която бе дошла да вика за него.

Най-голяма подкрепа от трибуните обаче имаше Вальо Бенишев. Половината от родното му Раднево се беше изсипало в „Универсиада“. Шумната агитка не спря да дава сили на Валентин, който се изправи срещу молдовеца Андрей Барбероше. В първия рунд Бенишев бе сюрпризиран от ловката игра на Барбероше, който вкара няколко точни удара. Българинът обаче изравни резултата, след като свали молдовеца на земята и му нанесе удари. Логичното се случи във втория рунд, когато Вальо свали коравия опонент пак на земята и го засипа с удари с колена и юмруци в главата. Стигна се до отказване и заслужена победа на Бенишев. Той остава непобеден и вече има на сметката си 12 успеха от 12 боя.

Най-дългоочаквания двубой бе реванша между Росен Димитров и Котя Кристиян от Молдова. Искрите между двамата противници прехвърчаха далеч преди да застанат очи в очи в клетката. Жадната за кръв публика получи точно каквото искаше. Близнака такчически почна опознавателно. Молдовецът пласира повече удари в първата част, Росен обаче задържа равенството благодарение на упражнения контрол върху стената на клетката( това се точкува в цял свят и е много важен критерий при изравнени възможности) . Във втория рунда Димитров разкървави носа на Котя Кристиян и майсторски го притисна. Близнака изчака удобния момент и с дясно кроше просна противника си на земята, след което моментално се хвърли върху него. Преди съдията да успее да спре срещата молдовеца отнесе поне още няколко тежки попадения.

Емоциите взеха връх и залата стана на крака. Близнака се качи на оградата и с мощен рев ознаменува важната си победа. „Посвещавам успеха на жена ми, която ми рофи най-прекрасната дъщеричка. Благодаря на всички, които дойдоха и ме подкрепиха“, заяви радостният Росен Димитров.

Като обобщение на емоционалната вечер е задължително да се каже, че мисията на организаторите от TWINS-12 да дават зрелище на публиката е изпълнена. Нещо повече – хората са впечатлени от разнообразието в срещите и със сигурност следващата бойна гала няма да успее да побере желаещите да я гледат в „Универсиада“. Ето защо трябва да се мисли за още по-голяма арена, която да приюти битлките между гладиаторите в клетката.

4155206