Швеция го може и без Златан - биха Корея в групата на смъртта

Швеция стана поредния скандинавски тим, които се справя отлично на Мондиал 2018. "Тре крунур" взе скалпа на коравия тим на Южна Корея с победа 1:0. Освен шведите, Дания удари Перу с 1:0, а Исландия сътвори сензацията след 1:1 с Аржентина и така северните нации показват страхотна форма до момента.

Корейците влязоха по-уверено в мача и в първите 15-ина минути имаха опасни слизания към вратата на своя опонент. После обаче здравите шведи се окопитиха и поеха изцяло контрола на срещата.

През първото полувреме скандинавците имаха три 100-процентови шанса да поведат, но стражът на азиатците показа котешки рефлекс.

През второто полувреме натискът на Швеция се засили и почти всяка тяхна акция вещаеше неприятности на съперника.

В средата на второто полувреме логичното се случи, макар че трябваше отново нововъведението - VAR да влиза в употреба. Швед стигна пръв до топката в наказателното поле и я чукна, а кореец го спъна. Съдията първоначално посочи играта да продължи, но след 1 минута му бе сигнализирано да гледа видеоповторение. След като той го направи - отсъди дузпа. Тя бе реализирана от Андреас Гранквист хладнокръвно за кеф на 20 000 фенове на "Тре крунур" на трибуние в Нижни Новгород.

До края на мача Швеция задържа своята преднина и така с епоздрави с успех в откриващата си среща на Мондиал 2018. По този начин тимът дели първото място в групата заедно с Мексико. Германия и Южна Корея пък са без спечелена точка и в този поток битката ще бъде жестока.