Белгийският танкер мина на абордаж през Панамския канал

Белгия започна участието си на Световното първенство с успех с 3:0 над футболната загадка Панама Изненадващо, първото полувреме завърши без да бъдат реализирани попадения. С гол на Мертенс и два на Лукаку през вторите 45 минути обаче, напътстваните от Роберто Мартинес европейски звезди стигнаха до победата с 3:0.

Първото полувреме изненада огромна част от специалистите в световен мащаб, като завърши без да бъдат реализирани попадения в него. Атаките на фаворитите в мача - белгийците не спираха, но снажните бранители на съперника все така умело се справяха с всяка една от тях.

Нещо повече - дефанзивната постройка на Панама мигновено се преформатираше в атакуваща такава, като в рамките на 2-3 подавания, панамците се оказваха пред вратата на Куртоа. Двата опита на състезатели на тима да поразят целта обаче останаха безуспешни.

Впечатление с изявите си на терена направи капитанът на Панама - Роман Торес. Той спаси чист гол, като в средата на първата част Лукаку се освободи от опеката на бранителите около себе си и стреля. Торес обаче протегна крака си и изби топката миг преди тя да навести мрежата на Панама.

В същото време Торес се включи и в няколко от атаките на тима си, като дори веднъж се опита да завърши с изстрел.

Азар и Лукаку бяха големите длъжници за Белгия, като пропуснаха по две добри ситуации, в една от които вратарят на Панама отказа звездата на Челси и спря устрема му малко преди резултатът да бъде открит.

Въпреки масирания натиск на белгийците обаче, до реализиране на попадение, в рамките на първите 45 минути, не се стигна. Всичко в мача бе решено за двайсетина минути през втората част от срещата.

Само 4 минути след почивката Дрис Мертенс изправи всички фенове на Белгия на крака, вкарвайки абсолютно бижу във вратата на съперника. Нисичкият футболист засече топката от въздуха от средна дистанция, пращайки я в горната греда, а след това и в мрежата за 1:0.

Двадесет минути след това Кевин де Бройне пусна пас като по конец към Лукаку, който с плонж прати кълбото в мрежата за 2:0.

Крайното 3:0 оформи отново таранът на Белгия, този път след точен пас на Азар. пробивът на Еден бе забележителен, а завършващият удар на Лукаку - професионално изпълнен.

Така Белгия започна с очакван успех, за Панама допусна поражение в първия си двубой на световни футболни финали.