Христо Мутафчиев пред Sporta.bg: Англия тръгва с победа, Япония няма да падне

Председателят на Съюза на артистите - Христо Мутафчиев сподели вижданията си за Мондиал 2018 - специално пред Sporta.bg. Актьорът, чиито театрални и тв роли са незабравими, разкри кой е неговият фаворит за спечелване на световното в Русия, какво смята за системата за видеоповторения - VAR и дaде прогнози за срещите, които ще се състоят днес и утре.

Христо Мутафчиев покани всички любители на театъра на постановката "12-те гневни" в театър "Възраждане", която ще се състои на 17-и юли.

МНЕНИЕТО НА ХРИСТО МУТАФЧИЕВ ЗА МОНДИАЛ 2018:

Фаворитът: От това, което изгледах до момента на Световното мога да кажа, че съм изключително впечатлен от бойкия тим на Мексико. Всъщност, освен бойки, "ацтеките" показаха, че са доста класни, подават си на скорост и са много грамотни тактически. Не мога отсега да кажа кой птбор е с най-големи шансове за ттриумф в турнира, но з щюе стискам палци именно за мексиканците, които ми напълниха душата. Тези момчета не се страхуват от никого и могат да стигнат далеч.

VAR системата: Аз съм с двете ръце "За" тази система за видеонаблюдение. Чрез нея в някои напечени ситуации се изключва човешкият фактор и така има по-голяма справедливост. В миналото именно съдийски грешки костваха на доста тимове отпадане от големи форуми.

ПРОГНОЗИТЕ:

Швеция - Южна Корея: Доста равностоен мач, в който виждам голово реми.

Белгия - Панама: Белгийците тръгват с голяма кошница и са задължени да бият с разлика от над 1 гол - прогнозирам 2:0.

Туния - Англия: Островитяните ще се напънат, за разлика от останалите фаворити. По мое виждане резултатът ще е 3:1 за Англия.

Колумбия - Япония: Япончетата са доста нахъсана нация. Искат да покажат пред света, че могат да играят и добър футбол, макар че не могат. Очаквам доста голове и равенство - 2:2.

Полша - Сенегал: Полша има доста солиден състав, който е способен да поднася изненади. Очаквам да бият Сенегал с минималното 1:0.

Русия - Египет: Тук трябва да се дават прогнози, след като стане окончателно ясно дали ще излезе на терена Мохамед Салах. Ако още не е готов - то руснаците имат шанс. Ако обаче новините, че Салах е възстановен за срещата се потвърдят, то Русия няма шанс и Египет ще разплаче домакините.