Ще гледаме на живо Сани и Радо по родния ефир

снимка: фейсбук

Най-добрите български сноубордисти Александра Жекова и Радослав Янков продължават участието си в сезон 2016/17 със Световното първенство по сноуборд в Сиера Невада, Испания. Зрителите ще имат възможност да проследят тяхното представяне пряко в ефира на Евроспорт.

Александра Жекова започва участието си в сноубордкроса днес, 10 март, като ще се състезава във финала в дисциплината, който предстои на 12 март, неделя, от 13:00 ч. на живо в ефира на Евроспорт 2. Радослав Янков ще се бори за спечелване на първия си медал от световно първенство в паралелния гигантски слалом на 14 март, вторник. Квалификациите в състезанието ще се излъчат между 10:00 и 12:15, а финалът - между 14:00 и 15:15 ч., пряко по Евроспорт 1. В същите часове в сряда, 15 март, отново по Евроспорт 1, зрителите ще могат да проследят представянето на Янков в квалификациите и финала в паралелния слалом.

До момента Александра Жекова и Радослав Янков показват отлично представяне в сезона. През изминалата седмица Жекова завърши на 8 място в бордъркроса за Световната купа в Ла Молина, Испания, след като остана на четвърта позиция в малкия финал. В генералното класиране Александра Жекова е на 8 място с 1930 точки. Радослав Янков пък спечели малката световна купа в паралелния гигантски слалом. Той грабна титлата за втора поредна година, като ще се бори за защита на големия кристален глобус на 18 март, когато е финалът на сезона от Световната купа във Винтерберг, Германия.

Освен от Александра Жекова и Радослав Янков, в Световното първенство в Сиера Невада България е представена още от сноубордистите Петър Гьошарков и Теодора Пенчева. Гьоршаков отпадна при квалификациите в дисциплина слоупстайл, а участието на Теодора Пенчева предстои. Пенчева ще се състезава за спечелване на олимпийска квота за Зимни олимпийски игри 2018, за които Евроспорт държи правата за ексклузивно мултимедийно излъчване в 50 страни от Европа.