Разходка за таекуондистите преди големите битки на Европейското

Състезателите от националния отбор на България по таекуон-до ITF се възползваха от почивния ден преди началото на Европейското първенство за всички възрасти в Солун. По програма битките започват утре, а заради заетостта на залите в града нашите успяха да си уредят час за тренировка едва от 20 часа тази вечер. Таекуондистите използваха слънчевото време, за да опознаят Солун и да видят забележителностите на града. По-късно днес ще се тегли жребият за отделните категории.

“Подготовката мина нормално, имахме леки травми, които съпътстват един подобен процес. Все пак говорим за лагер, който продължи 35 дена. Отборът е на 99% подновен. Миналата година почти всичките ни състезатели играеха на юноши. Имаме очаквания, само, че не си позволявам да говоря предварително. Малко съм суеверен.

Живи и здрави да са, да успеят да се успокоят и да играят това, което могат. Защото психическата бариера е голяма пречка за един спортист. Имахме сериозни успехи на Европейското и Световното първенство през миналата година, като хубавото беше, че медалите взеха изцяло дебютанти - Рами Шау, Антон Огорелков и Любомир Бакалски”, заяви старши треньорът на българския отбор Тодор Козладеров.

Европейското първенство започва утре с дисциплината “форми” - индивидуално и отборно. В петък пък стартират спарингите при децата. Българският отбор е един от най-големите в турнира - 64-ма ще се борят за медалите. Общо в Солун участие ще вземат 780 състезатели от 31 държави.

Тази вечер в Солун ще се проведе и редовният Конгрес на Световната федерация по таекуон-до ITF, след които ще стане ясен домакинът на Европейското първенство през 2018 година. На миналогодишния президентът на БФ Таекуон-до ITF Марио Богданов беше избран за вицепрезидент на Европейската. Българинът е и в борда на директорите на Световната федерация.