Красен Кралев изчетка сина на Слави Бинев

“Таекуондо е един от популярните спортове в България”, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев на откриването на Tретия международен турнир по таекуондо WTF “София Оупън“ 2016.

„Имаме млади талантливи състезатели в олимпийското таекуондо като Йордан Колев, Калоян Бинев и Никол Чорбанова, на които ще разчитаме за бъдещи успехи. Таекуондо е и спорт с голяма социална функция, защото се практикува от много деца и младежи. Българската федерация по таекуондо WTF може да разчита на подкрепата на Министерството на младежта и спорта“, добави той.

Министър Кралев поздрави федерацията по таекуондо WTF и клуб „Рамус“ за добрата организация, доказателство, за която е присъствието на над 1200 състезатели на турнира. „София Оупън“ 2016 е най-голямото състезание по таекуондо в България и едно от най-големите в Европа.

На откриването на турнира приветствие поднесе посланика на Република Корея в България Н. Пр. Шин Менг-хо. В състезанието участва и отбор от Република Корея, която е родината на олимпийското таекуондо.Приветствие към участниците и публиката отправи и председателят на БФ таекуондо WTF Росен Михайлов, а турнирът беше официално открит от народния представител Слави Бинев.