Радо Янков и Теди Пенчева се спускат на отборното за Световната купа

снимка: lap.bg

Родните звезди в сноуборда Радослав Янков и Теодора Пенчева ще стартират заедно в отборното състезание за Световната купа на паралелния гигантски слалом утре (6 януари, събота). Надпреварата се провежда в австрийския град Лакенхоф. 

Днес носителят на малката световна купа за миналия сезон се спусна в паралелния гигантски слалом и зае 21-о място. Янков допусна две грешки във втория манш и остана на 0.30 сек. от място на 1/8-финалите. Състезанието спечели швейцарецът Невин Галмарини.

Той спечели нови 100 точки и е пети в генералното класиране в паралелните дисциплини с общ актив от 1220 т. Невин Галмарини е лидер с 2660. 31-годишният швейцарец води и в подреждането за малката купа в паралелния гигантски слалом със своите 2300 т. Там Радо е на осма позиция с 820 пункта.

Днес Теодора Пенчева пък зае 41-а позиция в квалификациите на паралелния гигантски слалом. Победителка стана Естер Ледецка от Чехия, която води и в генералното класиране за Световната купа в паралелните дисциплини с 3290 т. и за малката купа с 3000 т. Пенчева е на 40-о място и в двете класации.

При последната си изява Радо и Теодора заеха осмо място на финалите на световната купа във Винтерберг (Германия), припомня "Блиц".