Повече от 300 покер майстори се борят за половин милион в Златни пясъци

Повече от 300 покер майстори от над 30 държава се впуснаха в битка за наградния фонд от над половин милион лева във второто издание на Eureka Poker Tour в Златни пясъци.

 

Турнирът стартира днес на масите за Тексас Холдем в Казино Интернационал край морето и ще продължи до неделя, когато е големият финал.

 

Събитието превръща морския ни курорт за втора поредна година в покер столица на Балканите. За състезанието по Тексас Холдем идват куп звезди на световния спортен покер, сред които и топ играчът Тони Джудет, стотици гости от цяла Европа, десетки пратеници на престижни чужди медии.

 

Очаква се появата и на миналогодишния победител Идан Гриинберг от Израел, който освен с престижната титла си тръгна от Златните със 100 000 лв. в сметката, заработени с чифт валета на финалната маса (на снимката).

 

Събитието ще е по-мащабно и с по-плътна програма от миналогодишното. В рамките на Eureka Poker Tour ще се организират турнири по футбол, миниголф, волейбол, тематични партита.

 

Прогнозите са събитието да привлече хиляди платежоспособни туристи в Златните, което за пореден път ще докаже, че покер туризмът може да е допинг за бранша извън активния сезон.