Огромен успех пожъна "София Оупън" 2014

Препълнени трибуни и много положителни емоции съпътстваха първия международен турнир по таекуондо в олимпийската версия WTF „София Оупън“ 2014, който се проведе в столичната зала „Фестивална“.

В състезанието участие взеха близо 1000 състезатели от 17 различни държави. Българските фенове на таекуондото 2 дни не спряха да подкрепят родните таланти и не останаха разочаровани.

Нашите представители им се отблагодариха с цял куп завоювани отличия. При кадетите клуб „Рамус“ взе златото, а клуб „Гладиатор“ се окичи със сребърните медали.

При юношеските ни формации таекуондистите от “Чо Елит Таекуондо“ и „Херея“ спечелиха сребърни и бронзови отличия. При децата злато завоюва клуб „Гладиатор“, а „Таекуондо Академия Пловдив“ взе бронза.

Със сериозна агитка също така се отличи и южната ни съседка Гърция. Гръцките състезатели също зарадваха своите фенове и показаха надмощието си при мъжете и жените. И в двете категории призовите места бяха заети от гръцки клубове.

Всички участници в турнира бяха изключително доволни от организацията и споделиха, че с нетърпение очакват догодина отново да имат възможност да посетят страната ни, а организаторите не скриха своите надежди турнирът да се превърне в ежегоден за страната ни.

„Щастлив съм, че през целия турнир имаше страхотна атмосфера и състезанието премина в изключително приятелски дух. Благодаря на хората, които дойдоха да се насладят на нашия атрактивен спорт и бяха част от този празник“, коментира организаторът на турнира Димитър Михайлов.