54 медала за България от Европейското по таекуон-до

снимка: БТА

Българският национален отбор по таекуондо-до ITF приключи участието си на Европейското първенство в Минск с 54 медала.

От тях 16 са златни, 15 сребърни 23 бронзови отличия. Както се очакваше, българските национали станаха втори в комплексното класиране по медали след Русия.

Първенството на стария континент в Беларус беше 29-то за мъже и жени, 20-то за юноши и девойки, 5-то за деца и 4-то за ветерани. В него участваха общо около 500 състезатели от 25 страни.

Алена Ситнилска за четвърти път в своята кариера бе избрана за MVP-най-комплексна състезателка на европейско първенство и получи в Минск специална купа. За трети пореден път тя спечели този приз след първенствата в София и Блед.

В последният ден от шампионата на Стария континент в Беларус в следобедната сесия българските таекуондисти спечелиха 3 медала. Приятната изненада беше младият благоевградчанин Никола Николов, който стана европейски шампион на специална техника при юношите.

Бронзови отличия спечелиха жените и юношите на специална техника-отборно. Преди обяд европейски титли завоюваха и Йордан Стаев и жените-отборно в силовия тест. Следващото европейско първенство през 2015 година ще бъде в италианския град Андрия, посочва БТА.