Неймар аут до края на сезона

снимка: twitter.com

В ПСЖ долетяха изключително неприятни новини, свързани с Неймар. Както знаете, голямата звезда на тима се контузи тежко и ще се подложи на операция, а лекарите, отговорни за нея, заявиха, че бразилецът ще пропусне всички мачове до края на кампанията.

Ней ще се подложи на операция на глезена, която ще бъде извършена в болница "Марте Деи" в Бело Оризонте, след която ще се възстановява поне три месеца. Интервенцията ще бъде извършена от д-р Родриго Ласмар. 

"Надяваме се единствено той да е в оптимално състояние за операцията. Времето за рехабилитация е два месеца и половина - три. По-лошо е, отколкото мислехме, защото има счупен пръст. При всеки играч е различно, важното е да наблюдаваме отблизо и внимателно процеса на възстановяване. Неймар е много тъжен от този факт, но осъзнава, че нямаме друг избор. Ще направим всичко възможно да го върнем на терена възможно най-бързо", коментира д-р Родриго Ласмар. 

Операцията ще бъде в събота. Неймар ще пропусне остатъка от сезона на клубно ниво, но със сигурност ще бъде вдигнат за световното първенство в Русия това лято. Първият мач на "селесао" е на 17 юни срещу Швейцария.