Над 1000 спортисти в най-мащабния таекуондо WTF турнир у нас

Над 500 чуждестранни състезатели ще участват в международния турнир по таекуондо в олимпийската версия WTF "София Оупън" 2014 в българската столица. Надпреварата ще се състои на 22 и 23 март в зала "Фестивална".

Представители на 16 страни - България, Албания, Гърция, Испания, Италия, Косово, Македония, Молдова, Норвегия, Люксембург, Румъния, Русия, Сърбия, Тунис, Унгария и Швеция, вече пристигнаха в София и днес слебодяд ще преминат на кантар преди жребия за отделните категории.

"Очаквам много силно състезание. Участие ще вземат рекорден брой спортисти, като сред тях са всички наши най-добри състезатели. Чужденците вече са тук. Успяхме да ги настаним по хотелите и да ги накараме да се чувстват достатъчно комфортно.

Смея да твърдя, че организацията е отлична. Благодаря на федерацията по Таекуондо WTF, на спонсорите ни, които помогнаха това мероприятие да стане факт. Сигурен съм, че публиката в зала "Фестивална" ще остане доволна от зрелището, което предстои", заяви Димитър Михайлов, който е главен организатор на събитието.

За пръв път в България се провежда състезание по таекуондо WTF в такива мащаби, като в него ще вземат участие над 1000 спортисти.