Националите по Таекуон-До ITF започват лагер преди Европейското първенство в Солун

Близо 70 състезатели ще представят България на започващото през април Европейскопървенство по Таекуон-До ITF в Солун за всички възрасти. Шестима  съдии от страната ни са ангажирани да ръководят отделните срещи във втория по големина гръцки град. Националите ни мъже и жени започват лагер от тази неделя в Благоевград, като до началото на шампионата ще тренират двуразово. Юношите – младша, старша и деца при момичета и момчета също ще се подготвят при отлични условия в южния ни град, но тяхната подготовка ще започне в средата на март месец.

„Този път удължаваме времето на лагерите за всички възрасти. Повече дни ще бъдат на подготовка в Благоевград, за да се подготвят максимално добре и концентрирано преди Европейското първенство. Селекцията , която сме направили е най-доброто от цяла България и се надявам да спечелим повече медали от шампионата. По традиция Европейското е много силно и участват държави със сериозни традиции в нашия спорт, но в последните години се доближихме до водещите сили  и определено заслужихме авторитет и доверие.  Русия, Украйна и Чехия са школите ,които ще бъдат големите ни конкуренти, но ние като федерация и треньорите ни работим правилно, по съвременна методика и с нетърпение очаквам да  премерим сили в Гърция през април месец”, сподели Марио Богданов, който е президент на БФТаекуон-До ITF и член на борда на директорите на Международната федерация и Вице-президент на Европейската федерация ITF.

Европейското първенство в Солун започва на 11 април и ще продължи 6 дни, за да бъдат определени шампионите във всички възрастови групи и категории.