Националите по Таекуон-До ITF заминаха за Европейското в Италия

С амбиция за медали отпътуваха рано тази сутрин националите по Таекуон-До ITF за Европейското първенство в Андрия, Италия. Шампионатът ще бъде за юноши и девойки до 17 годишна възраст . 21 състезатели селектирани от клубове от цялата страна се отправиха към първенството, за да спечелят отличия за България. Близо 1 месец продължи лагерът им в Благоевград, като в определени периоди тренировките бяха по три пъти на ден.

„ Тръгваме с най-доброто, което имаме като селекция. Много старание положиха както треньорите, така и самите състезатели по време на лагера. Направиха се доста корекции от техническо естество и дано да покажем пред Европа, че в България има таланти, които в бъдеще ще бъдат медалисти от големи шампионати при мъжете и жените. Всеки един от тях знае, че в Италия представя страната ни и трябва да се раздаде максимално. Ще имаме и два дни за аклиматизация, но атмосферните условия са като у нас, така, че не би трябвало да имаме проблеми”, заяви президентът на БФ Таекуон-До ITF Марио Богданов.

Европейското първенство започва на 7-и септември и ще продължи до 11-и, когато ще бъдат и официалните награждавания на медалистите.