Млади таекуондисти с бронзови отличия в Турция след Европейското

Младата ни надежда в таекуондото Александър Джорджев грабна второ бронзово отличие в рамките на едва една седмица. Дебютантът при юношите в кат - 59 кг. завоюва бронз на Европейското първенство, а след това повтори същия успех на турнира с ранг G1 - Turkish Open, в Истанбул. Ванеса Маркова в кат. – 49кг, също завоюва бронз след цели 5 битки, четири от които победоносни.

Иначе на Европейското родните състезатели направиха нечуван фурор и завършиха с 13 медала за само 3 дни. 

"Гладиаторът" - Александър Джорджев извоюва бронза сред 61 участници в категорията си. Това се случи след 4 победи, две от които срещу представители на домакините от Турция. В битка за среброто Сашо срещна един от най-силните опоненти от Иран, който в последните секунди надделя над нашето момче с 26:20. 

Ванеса Маркова се представи повече от отлично и след пет "мъжки" битки спечели бронзовото отличие. Срещите на Ванеса преминаха с победи над представителка на Казахстан и състезателка от Турция. Маркова надви туркинята с 20:0. В третата среща Ванеса победи представителката на Азербайджан със "златна точка", а в мача за медал преодоля и германката с 13:11. За среброто Ванеса отново срещна състезателка от Турция, която обаче надделя над нашето момиче.

Даниел Ладжев, също дебютант при юношите, показа боен дух, но отпадна на четвъртфинал. Това се случи и с Любомир Богданов. Играта им бе на ниво, но те останаха на крачка от медалите.

Днес в битки излизат Митко Джорджев, Луиза Захариева, Мари Илиева, Илина Иванова и Емилия Тасева.