Два златни и бронзов медал за родните таекуондисти на силен турнир в Египет

снимка: БФТ

Невероятен успех записаха и тримата ни национални състезатели по таекуондо, които повече от достойно представиха страната ни на най-престижния турнир по таекуондо с ранг G2. Форумът се проведе в Алексанрия, Египет и е най-рангкинговият след Гран при надпреварата.

Два златни и един бронзов медал завоюваха нашите бойци, след като премериха сили с най-силните таекуондисти света. Уникална игра и невероятен боен дух показаха Калоян Бинев, Владимир Далаклиев и Митко Джорджев. Златните отличия на Калоян и Влади ги направи сигурни участници в сериите на Гран при и им дава сериозни заявки за предстоящите Олимпийски игри.

Калоян Бинев в кат. до 63кг. показа световна класа в боя и по пътя към златото елиминира вицеолипийски, световен и вицесветовни шампиони. В първата си среща Кало отстрани представителя на Саудитска Арабия с 16:10, след което се срещна с германец, който също нямаше шанс пред нашето момче. В третата среща световният шампион от Белгия - Жуад Ачаб, също бе неутрализиран и загуби от Бинев с 13:15. На полуфинала Калоян игра със стария си съперник - световният вицешампион Симоне Кресчензи, който Калоян не пожали и отстрани по пътя към финала. Там младият Бинев влезе в бой срещу олимпиеца от Казахстан - Серикбайе, и го победи с безапелационното 23:7.

Медалистът от Световното в Корея през 2017г. Владимир Далаклиев премина през 4 срещи до златото. В първата той категорично показа своето превъзходство срещу представителя на Ирак, като го победи с 11:3. Още по-голяма разлика в резултата Влади направи срещу втория си противник, който бе елиминиран с 24:8. На полуфинала Далаклиев надви Самба Нанг от Мали, което го изпрати директно на финал. Там дори и световният шампион от Италия - Давиде Спиноза, не успя да надделее над нашето момче. С 9:7 Далаклиев победи противника си в кат. до 68кг. и спечели златото за България.