Красен Кралев награди и се щракна с таекуондисти

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни медали призьорите от Европейското първенство до 21 години  по таекуондо WTF, което се проведе в Букурещ.

В румънската столица Йордан Колев (-80 кг) спечели сребро в категория до 80 кг., а Калоян Бинев (-54 кг.) и Никол Чорбанова (-53 кг.) завоюваха бронзови отличия.

„Благодарим Ви за вниманието, защото тези деца имат нужда от подкрепа. Това е най-сериозният успех, който сме постигали до момента в нашата история“, заяви ръководителят на националния отбор Димитър Аврамов.

Министър Кралев се поинтересува от проблемите, които състезателите срещат в подготовката си и ги уведоми, че на Белмекен, Спортпалас и Дианабад ще бъдат изградени възстановителни центрове с необходимите специалисти, които ще са на разположение на спортистите.

„Работите добре, развивате се и е нормално да имате успехи, за което Ви поздравявам. Всички бойни спортове имат добра основа и се практикуват от много деца. За това променихме програмите за финансиране и вече отчитаме не само спечелените медали, но и масовостта“, заяви Кралев.