Хенкел спечели последното преследване преди Сочи

снимка: БТА/AP

Андреа Хенкел спечели преследването на 10 километра, валидно за Световната купа по биатлон.

Стартът в италианския зимен център Антхолц-Антерселва премина без българско участие.

Германката не допусна грешка в стрелбата, поваляйки всички 20 мишени и измина дистанцията за 31:04.5 минути. Така тя спечели последното състезание в дисциплината преди Олмпадата в Сочи, която стартира след 20 дни.

За 36-годишната Хенкел това бе 22-а победа в кариерата, която я изведе на 9-то място в генералното класиране за Световната купа.

Втора в днешния старт остана Надежда Скадрино от Беларус, която също не допусна грешка на рубежа, но изостана на 1.6 секунди от Хенкел. Трета е норвежката Тора Бергер  - на 6.6 секунди от победителката. Бергер обаче допусна и три неточни изстрела.

 "Да бъдеш добра в стрелбата ще бъде важно в Сочи, защото там ще има много силни резултати", сподели Андреа Хенкел на финала.

Третото място обаче изведе Тора Бергер начело на генералното класиране след 13 от 26 старта. Норвежката има 461 точки, а втора е Даря Домрачова от Беларус с 455 точки. На  трета позиция е финландката Кейса Мекерейнен с 444 точки. Домрачова остана пета днес на 30.7 секунди, след като допусна четири грешки в стрелбата.