Краси Анев нападна Дафовска

снимка: Булфото

Най-добрият български биатлонист Красимир Анев открито нападна завърналия се на треньорския пост в националния отбор Николай Захаров и президента на федерацията Екатерина Дафовска.

Според състезателя руският специалист отсъства постоянно от тренировки на лагерите, не води статистика и не следи изстрелите. Анев е категорично против връщането му.

Миналата година Краси заплаши да се откаже, ако Захаров остане, и той бе махнат. С Георги Фъртунов обаче резултатите не бяха добри и федерацията върна руснака.

Според Анев Дафовска сметнала опитите му да стигне до разрешение на проблема с централата за негови капризи. "Захаров е отмъстителен, но Дафовска държи много на него", обяви Анев. Руснакът договарял доставката на ски и затова без него за Сочи 2014 такива липсвали.

"20 дни преди Олимпиадата Дафовска говореше, че състезателите не слушат треньорите и най-грешното нещо е смяната на Захаров", продължи Анев. Той твърди, че Мартин Богданов и Нина Кадева си били тръгнали от отбора заради Захаров. Други състезатели в националния имали същото мнение на треньора, но нямало какво да направят, пише вестник "24 часа".