Героят Владо Илиев: Беше тежко, но дадох всичко от себе си

Сребърният ни медалист от световното първенство по биатлон Владимир Илиев бе изключително щастлив с постижението си, което е рекордно класиране за България при мъжете. Това е първа стълбица изобщо в мъжкия ни биатлон на планетарен шампионат

На пресконференцията след състезанието в Йостерсунд (Швеция), попитан кога е осъзнал, че това ще бъде най-силното му представяне в кариерата до момента, Илиев заяви: "Това го разбрах веднага след финала. Знаех, че има малко състезатели след мен, които да могат да ме изместят. Знаех, че ще бъда високо в класирането. Не очаквах да съм втори, но така се стекоха обстоятелствата. Дадох всичко от себе си, наистина ми беше много тежко. В последните 20 състезания не ми е било толкова тежко в последна обиколка. Може би и заради условията беше така. Давах всичко от себе си и... каквото стане".

Вчера Илиев бе почти безупречен в стрелбата в индивидуалната дисциплина на 20 километра, допускайте само една грешка от 20 опита на огневия рубеж.

След тежкия и колеблив сезон с противоречиви резултати в Световната купа, Илиев, който след няколко дни ще навърши 32 години, постигна върха в кариерата си. Две години след като спечели първата европейска титла за България в мъжкия биатлон.