Хабиб намеси Путин и обясни за въргала, Конър бе лаконичен

Не ме интересува, че се бих добре. Исках да опозоря Хабиб! Това бяха единствените думи на Конър Макгрегър, който загуби Битката на годината в ММА от Хабиб Нурмагомедов вчера.

След мача настана истинско меле - Хабиб се нахвърли на щаба на противника си, по трибуните и в октагона се разрази истински бой, а победителят не получи пояса си от шефа на UFC Дейна Уайт и има опасност дори да го загуби, ако наказанието зе необузданата му проява е твърде сурово. Самият Макгрегър пък получи удар в главата от фен на Нурмагомедов.

Междувременно Хабиб Нурмагомедов даде обяснение за масовия въргал, който предизвика след победата си срещу Конър Макгрегър в Битката на годината.

Извинявам се на Вегас и Атлетическата комисия на Невада. Не беше най-добрата ми страна, знам. Но аз съм човек. Но защо говорите само за това, че съм прескочил оградата? Той говори глупости за мен, за религията ми, атакува автобуса, а се говори само, че съм прескочил оградата?, заяви дагестанецът.

Баща ми ме е учил на уважение, но ви казах и преди, че той е машина за предаване. Видяхте и днес, че го поставих в положение, в което можеше само да се предаде - целият му екип е такъв. Аз съм шампионът, виждате поясът ми. Искам да променя спорта, разберете ме, не може да се намесва религията, не може да намесва баща ми! Това, което се случи, ме кара да съм горд, защото съм непобеден и неоспорим шампион. Баща ми ще ме набие, когато се прибера вкъщи, ясно ми е. И само последно, понеже стана голям проблем и че Владимир Путин се снимал с Конър... Путин току що ми се обади да ми честити победата. Още веднъж се извинявам на Невада, каза Нурмагомедов и благодари на събралите се журналисти, без да отговаря на повече въпроси.