Георгиев от НХЛ: Сякаш можех да играя години на това ниво

снимка: twitter.com

Младият Александър Георгиев, който направи дебюта си в НХЛ късно снощи, заяви, че е доволен от първия си мач на най-високо ниво, макар неговият Ню Йорк Рейнджърс да загуби с 1:3 в гостуването си на Монреал. 22-годишният българин обаче изуми всички, като отрази 38 удара към вратата си. Младежкият национал на Русия сподели, че се е чувствал комфортно сякаш може да играе в лигата години наред.

"Чувствах се добре днес. Момчетата пред мен играха стабилно и блокираха доста удари. Това ми помогна. Първото ми спасяване беше колебливо, но след това просто играх, както мога. Беше много забавно още от първата секунда, дори на загрявката, а и изобщо през целия ден. Разбира се, бях малко нервен, но не повече от обикновеното.

Играчите в НХЛ много добре прикриват начина, по който възнамеряват да изстрелят шайбата. Чувствах се така, сякаш мога да играя в лигата много дълги години. Хубаво е, че първият мач е зад гърба ми и сега гледам смело напред", сподели Александър, който замести шведската легенда Хенрик Лундквист, получил почивка срещу Канейдиънс.