Българинът в НХЛ спаси 38 удара, но неговият Рейнджърс загуби

снимка: twitter.com

Българският вратар Александър Георгиев направи официалния си дебют в най-силното хокейно първенство в света - американската НХЛ. Късно снощи 22-годишният младежки национал на Русия излезе на леда за своя Ню Йорк Рейнджърс, но претърпя поражение с 1:3 от Монреал Канейдиънс.

Все пак Георгиев се представи брилянтно и отрази цели 38 удара към своята врата, като така помогна на отбора си да запише по-малка в цифрово изражение загуба. В последните две минути, при резултат 1:2 за тима от Голямата ябълка, стражът бе изваден и Рейнджърс заигра с шестима полеви състезатели, което доведе обаче до трети гол за Монреал.

Точни за победителите бяха Томаш Плеканец, Джеф Питри и Филип Дано, а за Ню Йорк се разписа Кевин Хейс.

Феновете на Ню Йорк Рейнджърс бяха повече от впечатлени от играта на Георгиев. В социалните мрежи тoй бе определен като единственият светъл лъч в представянето на тима, който вече е в серия от 5 поредни поражения и заема 12-о място от 16 отбора в Източната конференция.

Следващият мач на Рейнджърс е у дома срещу Минесота Уайлд, но не е ясно дали вратарят с български корени отново ще е титуляр. Той се състезаваше за отбора на Рейнджърс в Лигата за развитие, но бе привикан от треньор Ален Виню заради контузията на Онджей Павелец и неубедителното представяне на Хенрик Лунквист.