Браво! Хокейните ни национали спечелиха Световното в Дивизия III

Българският национален отбор по хокей на лед спечели световното първенство в Дивизия III, което се провежда в София. Тимът на словашкия специалист Роберт Калабер записа четвърта поредна победа, след като разби Тайван с 11:2 и така кръг преди края си гарантира първото място. Догодина нашите хокеисти ще играят в Дивизия II B

За трети път в историята мъжкият ни национален отбор печели световното първенство в своята категория. Предишните случаи са през 1998 и 2014 година. Сегашният успех идва само месец, след като тимът ни до 18 години спечели световната титла в Дивизия III A и също спечели промоция за Дивизия II B в своята възрастова група.

19-годишният Мирослав Василев блесна с четири гола и две асистенции. Иван Ходулов се отличи с три попадения и две голови подавания, а след това беше обявен за най-добър в българския отбор в мача. Капитанът Мартин Бояджиев, Станислав Мухачов и Томислав Георгиев завършиха с по един гол и една асистенция.

Даниел Дилков също се разписа. Василий Василев и Ангел Джоров завършиха с по две асистенции, а Димитър Димитров направи 33 спасявания.

Цу Чиех Лин и Джу Хунг Лин Вкараха за Тайван. Титулярният вратар на азиатците Та Ю Хоу получи пет гола за 30 минути (четири от тях в първите 10 минути на втората третина) и беше заменен от Вей Чи Хе, който допусна шест попадения до края на мача.

В неделя България излиза срещу Люксембург от 20:00 в мач, който е без значение за нашите момчета. Световното първенство се провежда в „Зимния дворец на спорта“, а входът е безплатен.