Фрегата (Бургас) спечели купата по хандбал

снимка: БТА/AP

Отборът на Фрегата (Бургас) победи държавния шампион Добруджа с 31:22 (16:17) и спечели за първи път в клубната си история купата на България по хандбал за мъже.

Двубоят пред над 600 зрители в зала "Младост" в Бургас беше решен след почивката, когато добричлии отпаднаха физически и допуснаха обрат от домакина на финалната четворка и настоящ лидер в "А" група.

Както е известно, двукратният носител на трофея през 2009 и 2011 година Добруджа игра тежък полуфинал с продължение срещу миналогодишния победител в надпреварата Спартак Варна вчера. Най-резултатен за победата на домакините със 7 гола беше Александър Димитров, който завърши и като най-добър реализатор на турнира с 12 попадения.

Купата на Фрегата беше връчена от кмета на Бургас Димитър Николов. В мача за бронзовите медали Спартак Варна победи Интер-Академик (Благоевград) с 36:21, имформира БТА.

За най-полезен играч във финалната четворка беше определен Красимир Коев (Добруджа), а за най-добър вратар беше избран Пламен Иванов от Фрегата.