Кралев се срещна с шефовете на Световната и Европейска федерация по хандбал

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с президентите на Световната федерация по хандбал д-р Хасан Мустафа и на Европейската Майкъл Видерер, които са в България за

Световната купа за мъже във Велико Търново и Габрово. „Благодаря Ви за доверието, което ни оказахте с провеждането на този изключително престижен турнир. През последните години, благодарение на добрата работа на федерацията, се забелязва сериозен прогрес на хандбала у нас. И аз се надявам, че заедно ще привличаме все повече деца към практикуването на този изключително атрактивен спорт”, заяви Кралев, който връчи почетни плакети на гостите.

На срещата с д-р Хасан Мустафа и Майкъл Видерер присъстваха още министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на Велико Търново Даниел Панов и президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева.

Домакините от Велико Търново се бяха погрижили за доброто настроение на гостите, които изгледаха великолепното светлинно шоу “Звук и светлина”, осветило крепостта Царевец. Турнирът за Световната купа по хандбал се провежда съвместно във Велико Търново и Габрово, като финалите в надпреварата са в неделя.

Националният отбор на България изпусна за малко полуфинал, след като беше надигран в четвъртфиналите от шампиона от предишното издание Фарьорски острови. Нашите отстъпиха с 24:30, въпреки че водеха на полувремето с 14:13.