Националите с последна тренировка преди Световната купа по хандбал в Габрово и Търново

Българският национален отбор по хандбал проведе едночасово тактическо занимание преди началото на Световната купа по хандбал, която започва утре (понеделник) в Габрово и Велико Търново.

Нашите стартират борбата в Група “С” срещу Кипър утре от 18,00 часа в зала “Орловец” в Габрово. Останалите отбори в нашата група са Азербайджан и Андора. Тимът на треньора Георги Андреев се подготвя в тренировъчни условия от началото на месеца, като и днешното занимание протече с отлично настроение. Националите ни са настроени за първата битка с Кипър с амбицията за задължителна победа. По регламент за четвъртфиналите се класират първите два отбора от всяка група.

Малко след заниманието на нашите последна тренировка проведе и отборът на Кипър. Треньорът Андрес Андреу също сподели очакванията си за тежък мач.

“Идваме в България с амбицията да представим най-доброто от кипърския хандбал. Направихме внимателно селекцията и от няколко седмици тренираме заедно. Първият ни мач срещу България ще бъде много тежък, защото вие разполагате с добър отбор. Публиката ще ви подкрепя, но ние ще дадем всичко от себе си, за да се представим успешно и да започнем турнира с победа”, заяви Андрес Андреу.

Ръководството на БФ Хандбал в лицето на президента Росица Бакърджиева призовава спортната общественост в Габрово и региона да дойде в зала “Орловец” и да подкрепи националите. Входът за зрители е свободен.

Програма за първия ден на Световната купа:

ДКС “Васил Левски” - Велико Търново

Група “А”

14,00 часа Турция - Косово

16,00 часа Албания - Ирландия

Група “В”

18,00 часа Люксембург - Грузия

20,00 часа Малта - Великобритания

Зала “Орловец” - Габрово

а

Група “С”

18,00 часа България - Кипър

20,00 часа Андора - Азербайджан

Група “D”

14,00 часа Армения - Молдова

16,00 часа Китай - Фарьорски острови