България се натресе на фаворита Фарьорски острови в 1/4 финал на Световната купа по хандбал

България срещу Фарьорски острови на 1/4-финал на Световната купа по хандбал След като късно вчера мъжкият ни национален отбор по хандбал победи Андора с 38:16, завърши на второ място в Група С на Световната купа и по регламент на 1/4-финалите излиза срещу победителя от Група D Фарьорски острови в битка за място в Топ 4.

Играчите на Георги Андреев записаха едно поражение от Кипър (22:25) и две поредни победи над Азербайджан (41:34) и Андора (38:16), за да финишират с актив от 4 точки и голова разлика 101:75.

Отборът на Фарьорски острови спечели без проблеми групата си след три поредни победи над тимовете на Китай (30:23), Молдова (40:30) и Армения (44:6). Според специалистите островитяните, които спечелиха титлата в първото издание на турнира преди две години, са фаворит за трофея и този сезон.

Двубоят е в петък вечер от 20,00 часа в зала “Орловец” в Габрово, а входът за зрители е свободен. Днес по програма мачове от турнира нямаше, като домакините от БФ Хандбал се бяха погрижили тимовете да разгледат две от националните ни забележителности - крепостта Царевец и Етнографския музей “Етъра” над Габрово. Гостите останаха изключително очаровани от видяното, като всеки хандбалист си купи по нещо за спомен.

В неделя, когато са финалите във Велико Търново, един от партньорите на нашата федерация “Лактима” ще организира томбола с много предметни награди за зрителите в ДКС “Васил Левски”, като феновете ще се радват и на безплатни безалкохолни напитки.

Ето всички 1/4-финални двойки на Световната купа по хандбал:

В зала “Орловец”, Габрово:

От 18,00 ч.: Кипър - Китай

От 20,00 ч.: България - Фарьорски острови

В зала ДКС “Васил Левски”, Велико Търново:

от 18,00 ч.: Турция - Грузия

от 20,00 ч.: Люксембург - Косово