Европейският елит в планинското колоездене идва в Боровец

Над 100 участници до момента са подали заявки за най-авторитетното състезание по планинско колоездене през лятото в България. След успешните състезания в UCI, клас 2 от предишните години в Боровец сега предстои следващата стъпка UCI, клас 1.

 

От 27 до 30 юни ще се проведе оспорвана надпревара, в която ще се включат най-добрите състезатели от страната и чужбина. Представители от Англия, Италия, Гърция, Румъния, Сърбия и Македония са сред участниците, като сред тях ще бъдат и водещите състезатели от България.

 

Надпреварата е включена в календара на Международния колоездачен съюз (UCI) и се провежда за трета поредна година в курорта.

 

Състезателите ще бъде разделени в общо шест категории - UCI Men 17+, в която ще бъдат допускани само състезатели с лиценз към международния колоездачен съюз, а победителите в нея ще получат точки за световната ранглиста, както и още пет отворени категории, в които могат да участват всички желаещи - Junior 15-16, Men Open 17+, Women 15+, Hard Tail 15+ и Ветерани 30+.

 

Онлайн записването ще продължи до 26 юни, като всички закъснели ще могат да се запишат и на място в Боровец. Таксата за участие в състезанието при предварителна регистрация до 19-ти юни е 50 лв, при регистрация от 20 до 26 юни 60 лв, а при регистрация на място 80 лв.

 

За спазването на правилата на състезанието ще се грижат комисар от UCI, който пристига от Унгария специално за състезанието, както и съдии от Българския колоездачен съюз.