Боян Петров не е в лагер 2

снимка: facebook.com/Boyan Petrov

Продължава издирването на алпиниста ни Боян Петров, който е в неизвестност в Хималаите от 3 май. В 5.30 ч. непалско време тази сутрин спасителната акция по въздух е започнала отново. За това информира режисьорът Поли Генчева, която е в района и следи всички действия, които се предприемат там, предаде "Нова Телевизия".

Спасители са стигнали до базовия лагер, презаредили са и са тръгнали към лагер 2. Кръжали са дълго над него и са се насочили към лагер 3. Те са успели да стигнат малко под върха. За съжаление силния вятър отново е принудил двата хеликоптера да преустановят действията си. Те са се отправили към базата в Катманду.

До този момент наземните спасителни екипи от шерпи са стигнали лагер 2. Очаква се те да претърсят палатките за някакви следи, оставени от Боян Петров. Надеждите бяха, че той е именно там. Предстои анализ и обследване на събраната до този момент информация от камерите на хеликоптерите. Китай ангажира близо 100 души за акцията - спасители, медици, логистични екипи, като усилията им продължават.