Бьорндален най-възрастният шампион в историята

снимка: БТА/AP

Легендата Оле Ейнар Бьорндален, който днес спечели 7-и златен олимпийски медал, призна съмненията си, че ще спечели победата. Това той разказа пред журналистите веднага след края на състезанието.

"Да, по време на самото състезание имах съмнение, че ще спечеля. Но се стегнах и еспях даудържа темпото и да запазя скоростта си за последната обиколка. Наложи се да се преборя. Но скоростта беше превъзходна, много ми помогнаха краката, постарах се да се концентрирам именно върху това, заяви Бьорндален веднага след края на състезанието, цитиран от БТА.

Sporta.bg отбелязва, че с триумфа си в спринта на 10 км великият Оле стана най-възрастният спортист (40 години и 12 дни), ставал шампион на Зимна Олимпиада в историята.

"Мисля, че това е второто най-добро състезание в моята кариера след успеха ми в Нагано през 1998-а година, продължи норвежецът.

"Разликата е само в това, че тогава стрелях чисто, а сега допуснах една грешка. Разбира се, чувствах и огромен натиск, но напарвих всичко, което беше по силите ми. Старах се да бягам колкото се може по-бързо, защото заради тази грешка при стрелбата изостанах с няколко секунди от плана, който си бях направил.

"Така че победата ми през 1998-а в Нагано е най-добрата за мене, но днес златният медал си има своята стойност и тя не е малка. Питате ме колко медала искам да взема от Сочи?! Вече имам една награда и това не е никак лошо.

Оле Ейнар Бьорндален заяви, че независимо от отличията, които има, независимо от опита, който е натрупал, мотивацията му за победи е все така висока. "Много ме поддържат съотборниците ми в норвежкия тим и аз се старая да не ги разочаровам.

Проблемите със здравето са част от спорта, не само при мене, но и при други състезатели. Но както виждате, те не са проблем да печелиш и да се борим за медали. Вечерта в нашите кариери още не е настъпила, завърши легендата.