Българска работа: Фрегата (Бургас) стана шампион по хандбал, но отказва да играе в Европа

Отборът на Фрегата (Бургас), които в събота станаха шампиони на България по хандбалпри мъжете може да не участват в европейските клубни турнири тази година заради финансови проблеми. Заявките за участие се подават до 20 юни в EHF и бургазлии са под въпрос за предстоящите битки в Европа.

„След няколко дни се събираме цялото ръководство на Фрегата и ще направим пълен анализ на целия състезателен сезон, финансовата отчетност и план за подготовка и участие на отбора през следващото първенство. Не сме сигурни дали да подаваме заявка за европейските турнири, защото нямаме бюджет с който да обезпечим разходите около предстоящите срещи. Би било жалко да не играем, защото сме шампиони на България, но ако ни се падне съперник от Фарьорски острови или скандинавските страни ще трябва да изхарчим толкова, колкото да имаме финанси до края на годината за мачовете от първенството и купата на страната. Надявам се и бизнеса в Бургас, както и по-заможни хора от региона да ни помогнат. Съставът на Фрегата доказа, че играе най-добрия хандбал у нас, а и подкрепата на феновете , особено във „Супер финала” с Локомотив Варна беше от голямо значение. Засега това е ситуацията. Изчакваме още малко, за да преценим нещата. С този отбор , който имаме определено може да отстраним няколко противника в Европа и да стигнем напред, но трябва да бъдем и много прагматични по отношение на парите”, сподели президентът на Фрегата Никола Добрев.

Както е известно Фрегата победи в третия решителен мач Локомотив във Варна с 22:29 и триумфира със златните медали за трета поредна година.