Американка дублира титлата си под свирепия вятър в ПьонгЧанг

снимка: twitter.com

Американката Джейми Андерсън защити титлата си в дисциплината слоупстайл в сноуборда на Олимпийските игри в ПьонгЧанг. 27-годишната калифорнийка стана първата сноубордистка, която дублира олимпийското си злато, след като бе спечелила най-ценното отличие и на Олимпиадата в Сочи през 2014 година.

Андерсън отвя конкуренцията още в първия манш. След спускането си тя записа 83 точки, а те се оказаха напълно достатъчни за златния медал. До среброто се добра канадката Лори Блуен с резултат 76,33 точки. Тя не успя да надгради над световната си титла със злато от Олимпиадата. Трета пък се нареди финландката Ени Рекаряви (75,38), която завоюва среброто в Сочи.

Състезанието бе отложено с един час заради ужасяващите метеорологични условия на пистата Чонгсонг. За разлика от други дисциплини, то все пак бе проведено. Силният вятър попречи на няколко състезателки да финишират, а други успяха да завършат, но падаха по пистата по време на спусканията. Едва пет от стартиралите в първия манш успяха да останат на крака през цялото време.

Финал сноуборд, слоупстайл (жени):

1. Джейми Андерсън (САЩ) - 83,00 точки
2. Лори Блуен (Канада) - 76,33
3. Ени Рукаярви (Финландия) - 75,38
4. Силя Норендал (Норвегия) - 73,91
5. Джесика Дженсън (САЩ) - 72,26
6. Хейли Лангланд (САЩ) - 71,80