Потвърдено: Фил Джаксън отива в Ню Йорк Никс

снимка: БТА/AP

Легендарният треньор Фил Джаксън се завръща в НБА. След като много източници съобщиха, че той отива в Ню Йорк Никс, сега и от организацията обявиха пристигането на Зен Мастъра.

Джаксън е двукратен шампион като играч с "бричовете", но в невероятната си треньорска кариера той така и не пое управлението в клуба, който го взе през 1967 година.

Той отново няма да е треньор, тъй като категорично е отказал подобно предложение. Собственикът на тима Джеймс Долан обаче е настоял да върне в отбора Джаксън, срещнал се е лично с него и му е предложил да стане президент на баскетболните операции.

Засега не се съобщава със сигурност каква ще е длъжността на 11-кратния шампион с Чикаго Булс и Лос Анджелис Лейкърс, но по всяка вероятност той ще движи всичко в клуба, свързано с баскетболната част. Заплатата му ще бъде в размер на 12 милиона долара годишно.

Първата пресконференция на Джаксън ще бъде във вечерта на вторник срещу сряда. Най-интересна през лятото пък ще бъде ситуацията около Кармело Антъни и дали той ще остане в "Медисън Скуеър Гардън".