5-ма българи на финал на Световното по културизъм в София

За първи път България e домакин на Световното първенство по класически културизъм и Световна купа по културизъм, фитнес, бодифитнес и атлетик фитнес.

 

По този престижен повод в София пристигна елитът на силовия спорт, както и шефът на Международната Федерация по Културизъм и Фитнес (IBFF) Рафаел Сантоня. Днес се проведоха полуфиналите в категории от дисциплините класически културизъм, културизъм, бодифитнес и атлетик фитнес.

 

На сцената се представиха 115 атлети от 36 държави от цял свят. България има петима финалисти в отделните категории, посочва БТА.

 

В категорията класически културизъм до 171 сантиметра сред финалистите е и българинът Хасан Мерт. Мартин Русанов и Владимир Курдов са сред финалистите в категория класически културизъм до 175 см. Росен Иванов ще спори за медалите категория до 180 сантиметра, а над 180 сантиметра финалист е Павел Георгиев.

 

В категорията класически културизъм до 168 сантиметра за финалите се класираха състезатели от Япония, Република Корея, Турция, Италия и Украйна. Утре от 15.00 часа са финалите на първенството.