Звезда от НХЛ уринира в салона на самолет, плаши с убийство

Чешкият хокеист Иржи Худлер се е държал скандално по време на полет от Ню Йорк за Прага през миналата седмица, разкри местното издание „Блеск“. Полицията вече е започнала разследване по случая.

33-годишният хокеист е бил видимо пиян на борда, когато е поръчал на стюардесата кока. Служителката на авиокомпанията разбрала, че Худлер иска „Кока Кола“ и му донесла една чаша. Едва тогава дясното крило пояснил, че иска кокаин на прах.

След това Худлер отишъл до тоалетната на самолета и когато се върнал на горната си устна имал бял прах, който приличал на наркотик. След излизането си от санитарното помещение Иржи Худлер продължил със скандалното си държание. Той понечил да уринира върху количката с храната на пасажерите, а след това отправил заплаха към стюардесата, че при кацането в Прага ще се обади на нужните хора и ще поръча нейното убийство.

Потърсен за коментар от „Блеск“ Иржи Худлер заявил: „Нищо сериозно не се е случило. Вероятно, когато говорим за това, става ясно, че поведението ми не е нормално. Сигурно е можело да стане и по-страшно, но не се е получило.“

Иржи Худлер има 13 сезона в НХЛ. Играл е за Детройт Ред Уингс, Калгари Флеймс, Флорида Пантърс и Далас Старс. В момента е без отбор, след като през миналия сезон беше в Далас. През сезон 2007/08 печели Купа Стенли с Детройт, а през 2014/15 получава приза „Лейди Бинг“ в НХЛ за спортсменство.

Худлер по принцип е известен със скандалното си поведение извън леда. Знае се за много негови алкохолни оргии с участието на проститутки.

blitz