Овечкин в историята с още едно уникално постижение

галерия:

снимка: twitter.com

Живата легенда в хокея Александър Овечкин записа ново уникално постижение за историята. Това се случи при победата на Вашингтон Кепитълс с 5:2 срещу Ню Джърси Девилс в пети мач от началото на сезона в НХЛ. Руснакът стори нещо, което само трима други са успявали да постигнат през последния половин век, пише "Хокейни новини".

Овечкин се отличи с гол и асистенция за успеха на столичния тим, а активът му от началото на кампанията набъбна на 9 попадения. 32-годишният руснак става четвъртият хокеист в последните 50 години, който успява да тръгне с толкова попадения в 5 мача. 

От сезон 1967/68, когато отборите в НХЛ се удвояват от 6 на 12, подобно нещо са правили само Майк Боси (Ню Йорк Айлъндърс през 1984/85), Марио Лемьо (Питсбърг Пингуинс през 1988/89) и Патрик Марло (Сан Хосе Шаркс през 2012/13).

Никлас Бекстрьом завърши с гол и три асистенции за успеха на Вашингтон. Ти Джей Оши се разписа два пъти и добави едно голово подаване. Якуб Врана също беше точен за Кепитълс, а Брейдън Холтби направи 21 спасявания. Тейлър Хол и Кайл Палмиери вкараха за Ню Джърси, а Кори Шнайдер завърши с 23 отразени удара.

Вашингтон е втори на Изток, като изостава само от Детройт Ред Уингс. Ню Джърси пък е само на една позиция по-ниско от столичани.