"Златните" Стоеви: Не можем да повярваме успеха от Баку

снимка: БТА

Златните медалистки на двойки жени от турнира по бадминтон на европейските игри в Баку Стефани Стоева и Габриела Стоева бяха посрещнати от много фенове и журналисти на летище София при прибирането си в България.

Те заявиха, че са много щастливи и горди от спечелените медали, а Стефани беше знаменосец на българската делегация по време на церемонията по закриването снощи.

"Много сме развълнувани. Още не можем да повярваме, че взехме златните медали. Много сме щастливи от този успех и че донесохме първи златен медал за България от Игрите в Баку. Направихме страхотна игра на финала и това допринесе за този златен медал.

Агитката в залата много ни помогна. Голяма отговорност е да знаеш, че си спечелил златото и че трябва да носиш още нови и нови успехи за България, но ние ще се постараем, ще тренираме усърдно", заяви Габриела Стоева.

"Много сме щастливи, че донесохме първи златен медал за България, ние все още не можем да го повярваме. Това е много голям успех за нас. Много сме благодарни на агитката за подкрепата и на треньора Гюнтер Хубер, който е зад нас.

В първия гейм нямахме проблеми, във втория рускините заиграха, но ние се борихме и спечелихме мача. Радостна съм, че аз носих знамето на България на церемонията по закриването. Това, че сме сестри много ни помага в двойката", добави Стефани Стоева.