Венци: Делио Роси става за преводач

снимка: lap.bg

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов остана много доволен от спечелената Купа на България след триумфа над Левски на финала. Босът сподели, че "белите" са били аутсайдери и това им е помогнало да победят. Той похвали треньора Златомир Загорчич и нападна наставника на Левски Делио Роси. 

"Да, на Славия й приляга Купата. Най-много се радвам, че завоювахме този трофей в Деня на победата. Не в Деня на Европа, а на победата над хитлеристка Германия. Посвещавам тази победа на моя приятел Младен (б.а. най-вероятно Маджо)", сподели собственикът на "белите".

"Радвам се, че разумът и интелектът надделяха над простотията. Нашият отбор, съставен само от българи, доказа, че може да победи 8, 10 или 11 чужденци - и то скъпоплатени. Никога не слагай тигана преди да хванеш рибата. Те много рано сложиха тигана", заяви Венци Стефанов в типичен свой стил.

"Безкрайно съм щастлив. Посвещавам Купата на децата, внуците си и тази вярна публика на Славия.

Загорчич има доживотен договор със Славия. С него сме се разбрали. Той знае, че тук може да му се видят резултатите. Доказа, че е голям треньор. Левски бе достоен съперник. Не успя да отбележи своите положения. Така е във футбола - когато не вкараш, ти вкарват”, отчете босът на най-стария столичен клуб.

Малко след това изказване Стефанов сипа още сол в раната на треньора на Левски Делио Роси: "Жал ми е за собственика на Левски. На онзи човечец там (б.а. сочи Делио Роси) бих му дал организаторска работа в клуба. Да стане преводач", заяви Венци Стефанов.